December was nog maar net begonnen toen de kinderen al uitkeken naar de komst van De Sint. We werkten rond het verhaal van de pakjesdief en probeerden zo het grote raadsel van de school te ontrafelen. Wie zou al onze spulletjes uit de klas toch komen stelen? Na veel onderzoek en overleg kwamen we uit bij de kinderen van het zesde leerjaar. Ook zij wilden wel eens spelen en namen daarom ons speelgoed weg uit de klas. We sloten dit leuke thema af met de grote komst van de Sint en het openen van de leuke pakjes die onze kinderen wel hadden verdiend.

Na deze dag zou je denken dat de rust in het eerste leerjaar zou zijn teruggekeerd maar niets is minder waar. Wij hoorden namelijk al snel de ‘Jingle Bells’ rinkelen en begonnen zo aan ons nieuwe thema van ‘mannetje tak’. Opnieuw een thema waarin we veel hebben geknutseld, gezongen, schrijfdans hebben gedaan en nog veel meer. Ook bespraken we enkele verhalen van kinderen die thuis op een andere manier Kerst moeten vieren. Denk maar aan kinderen in armoede, kinderen zonder ouders en kinderen waarvan de ouders niet meedoen aan dit feest. Voor iedereen hebben we een oplossing bedacht om ook voor hen een magische tijd te maken.

In de klas hebben we ook niet stil gezeten. Zo leerden we enkele nieuwe klanken bij, hebben we ingezet op het begrijpend lezen en ook de splitsoefeningen tot 8 kwamen aan bod.