Na een bijzonder schooljaar en een vakantie in eigen land, starten de prinsen en prinsessen van de derde kleuterklas hun nieuw schooljaar met een grote glimlach. Dit jaar wordt ook een bijzonder jaar… de kleuters hebben niet één, maar twee juffen. Juf Barbara en Elisabeth nemen de prinsessen en prinsen onder hun vleugels en voorzien een jaar vol plezier en leermomenten.

We startte het schooljaar alvast met een kennismaking van elkaar, de klas gewoontes en veel speelplezier!

Buitenklas

Er viel veel regenen in september/oktober. Voor de natuur nog niet genoeg, maar wel voor ons! Met het regenwater, buizen, spuitjes, potjes en emmers maakten wij waterbanen. Hierbij ontdekten wij op een speelse manier dat water makkelijker door de buizen vloeit als het van boven naar beneden vloeit en nog veel meer.

Bos

In het bos nemen we elke keer de veranderingen van de natuur waar. Dit tekenen wij in het bos-boekje. Naast het waarnemen bouwden wij ook samen een kamp. Een kamp met oog voor detail. Van zitplaatsen in het kamp, tot tafel en zelfs een bel!

Verder gingen we op zoektocht naar kikkers, zwammen en paddestoelen. Dankzij onze ontdekkoffer hebben wij steeds al onze onderzoeksmaterialen mee!

Project huisdieren

Voor het eerste project van het nieuwe schooljaar kozen de kleuters voor het project huisdieren. Een thema vol liefde voor elk dier. Enkele kapoenen brachten hun huisdier mee naar de klas. Zo leerden alles over de kip, de hond en het konijn. Hier hield het niet op. Door filmpjes, verhalen en prenten leerden we over alle huisdieren die de kleuters wilden. We werden echt kenners!

Poppentheater: Pakjes Paniek

Sinterklaas kan door corona niet naar school komen. Wij verwennen onze kleuters met een poppentheater. Pietje Paniek is voor alles bang. De kinderen helpen hem zijn angsten te overwinnen. Het was een leuke en rustige poppenkast voor jong en oud!

Pietenparcour

Meester Anton verwende ons met een heus pietenparcour! We trainden ons evenwicht en klim kunsten!