Een nieuw schooljaar met ‘oude’ gezichten. Altijd fijn om een klas te hebben die enkele jaren geleden ook bij mij zat. September is zoals gewoonlijk een drukke maand dus we vlogen er meteen in. Op de eerste schooldag werden er meteen foto’s gemaakt want dan ziet iedereen er goed uit. Grapje, de échte reden is dat we zo onze verjaardagskalender en de bladwijzers voor de agenda’s konden maken. Soms mag je al eens buiten de lijntjes kleuren…

De tweede schooldag begonnen we al meteen met de zwemlessen, er zijn verschillende waterratten en enkele waterkiekens. Tot zo ver is het al heel leuk geweest! Op naar meer waterpret.

We gaan dit jaar de uitdaging met de bollobo’s aan en hebben zo al Bento van het eiland kunnen redden en enkele griezelfiguren beter leren kennen. Rekenen is gewoonweg heel tof!

Schip ahoi maatje! We sloegen alle hens aan dek met de vervoegingen van de werkwoorden. Dat is soms toch moeilijk hoor… D/t/dt, soms zijn we even niet mee, maar we komen er wel.  Luisteren, schrijven én met de computer werken kunnen we al heel goed! Kijk maar eens naar onze klaskrant want daar zijn we erg trots op.

De zeilen komen ook in onze WO-lessen aan bod want daar leren we over de geschiedenis van de scheepvaart, de ontdekkingsreizigers, de kaarten,… en natuurlijk ook de ruimtevaarders. Daar past een streepje muziek bij want welk ander lied dan ‘ruimtevaarder’ van Kommil Foo kan ons dat beter uitleggen?