Wat een geweldige start voor onze engelen en bengelen van het derde leerjaar.  De kinderen kwamen op 1  september allen naar school met een goed gevulde boekentas vol enthousiasme en ook wel wat spanning. Ze maakten meteen kennis met de beide juffen en met alle nieuwe gewoontes die we in het derde leerjaar hebben. Zoals de planning in onze nieuwe agenda, de huistaken en de verschillende rondes. We werkten binnen WO en Muzische vorming dan ook het thema ‘gezonde voeding, beweging en slaap’  en ‘ de zon’ uit. Alsook kregen de kinderen de kans om meer te vertellen over zichzelf, hun gezinssituatie en hoe ze naar school komen. We maakten er een heel leuk thema van met ook enkele leuke werkjes als resultaat. Zeker onze poster met al onze talenten.

Ook vlogen we er meteen in wat de leerstof van taal en wiskunde betreft. Eerst herhaling van de getallen tot 100. Maar ook de bewerkingen tot 100 en het liefst met de tussenstappen erbij. Uiteraard waren de tafels ook al van de partij. Deze vragen nog wat extra aandacht en herhaling want binnenkort gaan we bewerkingen tot 1000 uitvoeren. Meten en metend rekenen kenden we ook nog. Ken jij het verschil tussen een lijnstuk en een rechte? Wij wel hoor. Wist je dat wij de hoeken al kunnen benoemen als scherp, stomp of recht. En dat wij deze kunnen checken met een geodriehoek, jaja een geodriehoek.  
In ons taalthema leerden we over vliegen. We maakten kennis met enkele nieuwe woorden en zegswijzen zoals ‘we vliegen er weer in’ en ‘wat vliegt de tijd toch snel’. We deden aan groepswerk en kregen allerlei opzoekopdrachten. Wauw, wij hebben al veel geleerd, vind je niet? Ook vierden wij de jarigen in de maand september: Elle,  Alix, Manon, Mirthe en Vins. De kinderen genieten met volle teugen van de ontdekking van al deze nieuwe dingen en de juffen genieten volop mee.