Wat een geweldige start voor onze kapoenen van het eerste leerjaar! De kinderen kwamen op 2 september allen naar school met een goed gevulde boekentas vol enthousiasme en ook wel wat spanning. Ze maakten meteen kennis met de beide juffen, met Zoem en Zara en met alle nieuwe gewoontes die we in het eerste leerjaar hebben. We werkten binnen WO en Muzische vorming dan ook het thema ‘vriendjes’ uit waarbij we enkele regels bespraken. Alsook kregen de kinderen de kans om meer te vertellen over zichzelf, hun gezinssituatie en hoe ze naar school komen. We maakten er een heel leuk thema van met ook enkele leuke werkjes als resultaat.

Op vrijdag werken we bijna altijd samen met een andere klas. Zo hebben we het eerste atelier al achter de rug waarbij we met de kinderen van de tweede en derde kleuterklas en de kinderen van het tweede leerjaar in groepjes werkten. We verdeelden ons in vier groepen. De ene groep werkte rond drama, de andere rond EHBO, dan was er ook een groepje die geluksbrengers maakte en ook werd er door het vierde groepje een grote rondleiding door de school gegeven. De school kent nu geen geheimen meer voor onze kinderen. De kinderen van het eerste leerjaar werkten op een vrijdag samen met het tweede rond meten en metend rekenen. Hier werden 14 groepjes gemaakt die om de beurt een proefje moesten doen, met wegen en meten, ook dit was een groot succes.

Ook vlogen we er meteen in wat de leerstof van taal en wiskunde betreft. De kinderen leerden al enkele letters als ‘i,k,m,s,p,aa,r’ lezen en schrijven en ook kunnen ze deze nieuwe letters als goed herkennen in enkele oefeningen. Voor rekenen hebben we in de maand september ons vooral gefocust op enkele begrippen als ‘meer, minder, lang, kort, vol, leeg, hoog, laag, links, rechts en nog veel meer. We maakten ook kennis met Renée en Beer in het verhaal van de cijfers waar we nu al cijfer 1,2,3,4,5,6 en 0 hebben ontdekt. Wauw, wij hebben al veel geleerd, vind je niet?

De kinderen genieten met volle teugen van de ontdekking van al deze nieuwe dingen en de juffen genieten volop mee. Wij zijn alvast benieuwd wat de maand oktober voor onze prinsen en prinsessen in petto heeft.