Oktoberrrr is de maand om te grrrriezelennnn! Dat hebben de kapoenen van het eerste leerjaar dan ook helemaal gedaan. Voor we aan ons Halloweenthema begonnen, hebben we ons dierenthema afgesloten met een leuke uitstap naar de zoo. De kinderen hebben er enorm van genoten om de dieren die we eerder besproken hadden, eens in levende lijve te zien! We hebben alle dieren, van de haaien tot de vogels, van de apen tot de pinguïns bezocht met de leuke uitleg van de gids, wat waren wij trotse juffen met zulke flinke kinderen op pad.

Na deze uitstap begonnen we aan de knutselwerkjes voor ons halloweenparcours. De kinderen hebben dagenlang gewerkt aan deze werkjes met mooie taferelen op de tocht als gevolg. We griezelden ook mee met de zes heksen en met de M-Kids op het populaire halloweenlied.

Ook in de klas moest er hard gewerkt worden in de maand oktober. Zo leerden de kinderen enkele nieuwe letters bij als ‘n,t,b,ee,…’ die ze zowel leerden lezen, schrijven als verwerken. Ook voor rekenen werkten we ons rekenverhaaltje af waardoor alle cijfers nu van nul tot zeven helemaal gekend zijn.

De laatste vrijdag voor de vakantie hebben we ons atelier ingevuld met enkele leuke verhalen, een toepasselijk filmpje en natuurlijk met de hulp van wat schmink zodat alle kinderen die dit wilden konden omgetoverd worden tot echte griezelfiguren.