Tal van veranderingen zien we in de natuur en het begint nu toch ook wel erg koud te worden, brrrrr. Van deze gelegenheid maken wij dan ook natuurlijk gebruik om weer nieuwe leuke dingen te leren en te knutselen. Overal zien we blaadjes liggen op de grond en in plaats van deze weg te gooien, hebben wij besloten hier creatief mee aan de slag te gaan. Wij hebben nagedacht over hoe we deze kunnen ordenen om zo een leuk (herfst)dier te maken, met prachtige resultaten als gevolg. Wij hebben ook nog eens onze polsen losgemaakt om een leuke schrijfdans te doen. Zo deden wij aan de hand van enkele ronden- en achten, zigzagbewegingen en losse lijnen, een leuke schrijfdans die later transformeerde tot een originele herfstuil.

Ook leerden wij in de maand november weer enkele nieuwe letters bij. De letters ‘ij, oe, h, w’ stonden onder andere op ons programma. Wij leerden deze letters opnieuw lezen, schrijven en herkennen in onze werkboeken. Ook hebben wij bij het rekenen al goed leren splitsen. Spookoefeningen en splitsoefeningen tot 7 hebben voor onze kapoenen van het eerste leerjaar geen geheimen meer.

November was een fantastische maand, de kinderen zijn allen zeer enthousiast en kijken al uit naar wat de maand december voor hun in petto heeft. De aantocht van de Sint met de leuke uitstap tot gevolg is nu al zeer populair. Wij hebben alvast een leuk muziekorkest met de geluiden van de Sint voorbereid voor zijn komst. Zo bootsen wij de geluiden als ‘de toeter van de stoomboot, de motor van de stoomboot, het getik van het paard en het geluid van het paard in galop’ en tal van anderen al goed na. Hebben jullie de stoomboot al zien aankomen?