December is naar jaarlijkse gewoonte een drukke, maar leuke periode. We begonnen de maand met de komst van Sinterklaas, waar we met de hele school een flashmob deden op het liedje ‘Zwarte pieten stijl.’ Heel amusant!

Nadien was het al meteen tijd om rond kerst te werken en mooie brieven en geschenkjes voor de familie te maken. Dit jaar gingen we aan de slag met glitter (die ik nog een tijdje in de klas kon vinden), isomoballen, oorbellen en verf. We maakten onze eigen rendier-kerstballen. Nu we in het vierde leerjaar zitten, kunnen we al wat moeilijkere dingen. Voor onze brief maakten we een soort adventkalender waar we in elke boom een leuke of lieve wens voor mama en papa schreven. Hier kwam dus redelijk wat snijwerk aan te pas. Gelukkig werkte iedereen heel veilig en hebben we al onze vingers nog!

Deze maand stond ook in het teken van techniek: grote gebouwen moeten stevig zijn, maar hoe komt dat? We namen een kijkje bij het Atomium en de Eiffeltoren en kwamen al snel tot enkele aandachtspunten. Nadien gingen de kinderen met papier en houten stokjes aan de slag om zelf een grote constructie te maken.