Na de welverdiende kerstvakantie, gaven de kinderen van het eerste leerjaar er meteen een lap op om tal van nieuwe dingen bij te leren. Na de nodige herhaling van voor de vakantie, kregen de kinderen onder andere de laatste letters aangeleerd. Nu hebben we ze allemaal onder de knie en dat verdient toch echt wel een dikke pluim.

Ook voor wiskunde hebben onze kapoenen niet stil gezeten. Wij leerden zo in januari de cijfers tot en met 20 manipuleren. Deze kunnen we nu al schrijven en ook rekenoefeningen zonder brug lukken al aardig. Dagelijks oefenen wij alle aangeleerde dingen extra in waardoor dit steeds beter en beter lukt.

In de maand januari hebben wij ons bij WO en Muzische vorming gefocust op de dagen, maanden, weken en de seizoenen. Zo leerden wij via het versje van ‘de tovenaar van het jaar’ en het liedje van ‘365 dagen na elkaar’ al heel wat weetjes. Wij knutselden ook in groepjes een boom waar steeds een seizoen werd op afgebeeld. Zo was de boom van de winter kaal maar voorzien van een mooi sneeuwtapijt en de boom van de lente had mooie knopjes en bloesems. De kinderen deden dit super!

Aan het einde van de maand kregen we de kans om naar het toneelstuk ‘Disney zonder toegevoegde suiker’ te gaan. Hier werden tal van Disney-liedjes gezongen en vereenvoudigd. Voor sommigen was Disney wat meer gekend dan voor de anderen maar één ding is zeker. Iedereen heeft ervan genoten. Ter voorbereiding van de show hebben wij dan ook het liedje van Mary Poppins geleerd namelijk:

Supercalifragilisticexpialydocious
wat een grappig woord is dat het rijmt op abrikoosjes
en op speculoosjes en framboosjes en op roosjes
Supercalifragilisticexpialydocious