Het hoogtepunt van februari is toch wel het carnaval.

Deze maand hebben wij dan ook met de kinderen van het eerste leerjaar tal van leuke dingen gedaan die met dit feest te maken hebben. Zo deden we een schrijfdans van een clown, maakten we een Afrikaans masker en deden we een groepswedstrijd voor de mooiste praalwagen. De kinderen vonden het fantastisch. We leerden ook een lied over het carnavalsfestijn en stelden ons eigen gedicht samen wat elke ochtend als eerste op het programma stond.

Voor taal en rekenen hebben we in de maand februari ook zeker niet stilgezeten. De kinderen oefenden verder hun letters in en ook enkele nieuwe klanken als ‘sch’ en ‘ng’ kwamen aan bod.

Voor rekenen werkten we verder met de getallen tot 20 waarbij we zowel de sommen en verschillen verder in hebben geoefend. Ook kwam het uur, de euro en het gewicht verder aan bod.

De laatste week voor de vakantie mochten de kinderen van het eerste leerjaar nog een nieuwe vriend verwelkomen. Deze werd met open armen ontvangen en de kinderen kijken alvast uit naar het verdere schooljaar samen in de klas.

Er staat nog heel wat leuks op het programma dit jaar.