Sinds eind november gaan we in De Palaestra te Deinze gaan zwemmen. Hier oefenden we om met twee (hand in hand) te zwemmen, schoolslag, op je rug zwemmen, lange afstanden zwemmen, plezier maken in het water, in het water springen,… Sommige zaken konden we uiteraard al, maar die hebben we nu verder ingeoefend. Andere zaken waren wat nieuwer.

Een hoogtepunt in de zwemlessen dit jaar was het brevetzwemmen. Zo waren er verschillende kinderen die tien baantjes konden zwemmen op tien minuten, dit staat gelijk aan 250 meter. Dit is al een aardig grote afstand!

Naar aanleiding van de poëzieweek (31 januari tot en met 6 februari) sloegen we het eens over een ander boeg. We werkten twee namiddag in groepjes met het derde leerjaar en werkten tal van opdrachten uit. Zo leerden we onder andere om met behulp van de I-pads een gedicht op een website te maken en te verzenden, we maakten gedichtendoosjes om ons lievelingsgedicht in te steken, we gingen in tijdschriften en kranten op zoek naar leuke woorden of zinnen om een plakgedicht mee te maken,… Het was alvast een leuke manier om gedichten, woorden én elkaar nog beter te leren kennen.

Sinds de acties voor het klimaat in Karrewiet aan bod kwamen, kreeg ik meerdere keren de vraag van de kinderen wanneer wij eens gingen meelopen of deelnemen in/aan de klimaatmars. Om ons steentje bij te dragen aan het klimaat en de natuur trokken we op vrijdag 15 februari onze vuile schoenen en laarzen aan om extra bomen in het parkbos te planten. Alle beetjes helpen 😊

Maandag 25 februari gingen we naar de bibliotheek in De Pinte om kennis te maken met de schrijver Jef Aerts. Zowel de kinderen als ikzelf waren aangenaam verrast door het enthousiasme en de creatieve aanpak van hem. Door de levendige manier waarop hij vertelde, de filmpjes die hij liet zien, de liedjes die hij zong,… heeft hij alvast wat nieuwe fans.